Objava radova u otvorenom pristupu bez troškova objave u časopisima Royal Society of Chemistry (RSC)

Obavještavamo vas da će u okviru pretplate na časopise Royal Society of Chemistry (RSC) u 2024. godini biti sklopljen Read & Publish ugovor kojim je hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici omogućeno objavljivanje neograničenog broja radova u otvorenom pristupu bez dodatnih troškova objave (APC – Article Processing Charges).

Ova mogućnost odnosi se na sve hrvatske znanstvenike, odnosno autore za korespondenciju kojima su matične ustanove uključene u pretplatu na časopise Royal Society of Chemistry, a identificirat će se na temelju službenih e-mail domena korištenih prilikom predaje rada.

Detaljnije informacije i popis časopisa u kojima je moguće objaviti rad u otvorenom pristupu pronađite ovdje.

Radovi koji su prihvaćeni za objavu u razdoblju od 1.1.2024. do 31.12.2024. godine ispunjavaju uvjete za objavu u otvorenom pristupu prema ovom sporazumu.

Ukoliko su pojedini radovi već objavljeni u RSC časopisima od početka siječnja, izdavač Royal Society of Chemistry će autorima ponuditi mogućnost da se rad objavi u otvorenom pristupu (ukoliko već nije bio objavljen u otvorenom pristupu), kao i povrat sredstava kojima je financirana objava rada.

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti na: baze@nsk.hr ili na 01 6164 172.

Izvor: baze.nsk.hr