Srce predstavilo svoje usluge za istraživače na Open Science Caféu

27. rujna održan je još jedan u nizu informativnih događaja posvećenih otvorenoj znanosti – Open Science Café u organizaciji Centra za otvorenu znanost i upravljanje znanstvenim informacijama (COZ) Sveučilišne knjižnice Rijeka. Open Science Café namijenjen je istraživačima i svima zainteresiranima za teme vezane uz otvorenu znanost i njezine prakse.

Na ovom događaju, gosti su bili stručnjaci iz Sveučilišnog računskog centra Srca. Oni su predstavili različite usluge i alate dostupne istraživačima za učinkovito upravljanje istraživačkim podacima tijekom životnog ciklusa istraživanja, kao što su usluge Napredno računanje i Puh – sustav za pouzdano pohranjivanje i dijeljenje datoteka na spremišnim sustavima Srca.

Sudionicima su predstavljeni i obrazovni materijali iz područja otvorene znanosti koji su dostupni za bolje razumijevanje i kvalitetno upravljanje istraživačkim podacima.

Srce je poznato po pružanju računalnih resursa visokih performansi, koji su od ključne važnosti za provođenje zahtjevnih istraživačkih aktivnosti i analize podataka. Prezentirani materijali pohranjeni su u otvorenom pristupu u Digitalnom repozitoriju Srca.